Nationallogen

Nationallogen

Nationallogen af 1913 blev stiftet af en kreds af familiemedlemmer: Ivan Polack, Robert og Axel Meyer, Charles Polack, Nathalius Hartvig, James Meyer og Moritz Hartvig, og Emil Jacob, Nationallogens første præsident.

Nationallogens formål er velgørenhed og fornøjelse. Ikke mindst det sidstnævnte har gjort sit til at Nationallogen kan fejre sit 100 års jubilæum i 2013.

Pt. har logen 45 medlemmer. Logen optager kun mænd og vedkommende skal være i familie med de som allerede er medlemmer eller de skal være indgifte. Ved større arrangementer er familiens damer inviteret med.

Nationallogens Råd (bestyrelse) består af en præsident, en kasserer og en protokolsekretær. Desuden er der et optagelsesudvalg og en pigekomité. Sidstnævnte er bl.a. medarrangør af større arrangementer og kommer med ideér og inspiration til indbydelser mm.

Nationallogen afholder følgende begivenheder hvert år: Generalforsamling, skovtur, Golf Cup, medlemsfrokost, kulturelle arrangementer, og Chanukahfest.

Nationallogen holder de jødiske traditioner i hævd bl.a. ved altid at servere koshermad, bede bordbøn og ved at tænde lys til Chanukah.