Search
Close this search box.

Den nazistiske Nordfront-bevægelse brugte mandag jom kippur til sprede løbesedler og plakater med nazistisk propaganda i en række danske byer. Det skete i en koordineret aktion i hele Norden, hvor bevægelsen i Oslo og Norrköping havde taget opstilling foran de lokale synagoger.
Indholdet var klassisk nazistisk propaganda, løgne og konspirationsteorier om jødisk indflydelse, religion og ikke mindst om omskæring.
”Vi ser med afsky og væmmelse på, at nazismen igen viser sit ansigt på en dag, som er vigtig for jøder over hele verden. Der er intet nyt i, at antisemitter prøver at ramme os på de jødiske helligdage. Det kender vi helt tilbage til holocaust og antisemitismen i zarens Rusland. Så sent som sidste år var der et nazistisk terrorangreb med to døde i Halle i Tyskland lige præcis på Jom Kippur,” siger formanden for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein.
”Vi har fuld tillid til, at politiet tæt følger denne gruppe, der både spreder strafbart indhold og har adskillige straffede personer som medlemmer, ” siger Henri Goldstein.
To medlemmer af organisationen står her i oktober tiltalt ved Retten i Randers for hærværket mod byens jødiske gravplads på Krystalnatten sidste år.

Judiska Centralrådet i Sverige har udsendt en lignende udtalelse.
Præsidenten for World Jewish Congress President Ronald S. Lauder fordømmer aktionen i en artikel i Jerusalem Post.
Kristeligt Dagblad har som det eneste danske medie omtalt hændelsen (Bag betalingsmur)