Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Dette års pris blev uddelt onsdag den 14. februar 2018 – treårsdagen for drabet på Finn Nørgaard foran Krudttønden i København. Prisuddelingen foregik i Landstingssalen på Christiansborg kl. 15-17. Blandt deltagerne til uddelingen var kulturminister Mette Bock (LA), formand for socialudvalget Troels Ravn (S) og direktør for Dansk Industri Karsten Dybvad, den franske ambassadør i Danmark, François Zimeray, der selv er overlevende fra Krudttønden samt pårørende til de to omkomne ofre for skyderierne på Krudttønden og foran Københavns Synagoge.

De nye Stemmer fik Finn Nørgaard Prisen 2018 samt et et-årigt arbejdslegat på 50.000 kr. til at tage ud på skoler, organisationer og offentlige møder uden for hovedstaden og holde oplæg og work-shops oplyse og tale med unge om hvad vi har af fordomme om hinanden.

Begrundelse
De nye Stemmer lader unge møde unge for at nedbryde fordomme. De nye stemmer bekæmper fremtidens racisme og troskonflikter ved at uddanne og oplyse unge om unge med en anden baggrund end deres egen. De unge stemmer bygger bro, skaber relationer og forståelse mellem kulturer og religioner, og deltagerne giver hver især sit positive bidrag til at modvirke polariseringen til glæde for fremtidens børn, unge og voksne.

“Vi er så glade og stolte over netop Finn Nørgaard Prisen”, siger leder og stifter af De nye Stemmer, Eva Bøggild. ”Vi vil gerne fortsætte med at nedbryde fordomme gennem dialog og håber at de unge med dette rygstød måske kan få åbnet endnu flere døre rundt omkring på skoler, i organisationer og på offentlige møder”.

De nye Stemmer
tilhører 22 unge muslimer og jøder i alderen 16-20 år, som ønsker at bidrage til en større forståelse mellem de to etnisk/religiøse grupper og det omgivende samfund. De er “De nye Stemmer” i minoritetsdebatten.

Medlemmerne af De nye Stemmer gennemgår undervisnings- og træningsforløb, hvor de arbejder intensivt med fordomme og stereotyper om jøder og muslimer – både deres egne og de andres.
De lærer om hinandens og egen flugt/migrationshistorie, hinandens og egen integrationshistorie, hinandens og egen religion, de fordomme, de hver især møder, og dagliglivet som ung jøde og muslim i Danmark.

Forløbet træner deltagerne til at besøge andre unge på skoler, i ungdomsklubber, på højskoler og efterskoler og til at deltage i debatprogrammer, høringer o.l.

De får konkret viden om egen og andres historie, dagligliv og de fordomme, de møder, og træning i at optræde, fremlægge, holde taler og oplæg – så de kan tale for sig selv.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”6149″ img_size=”medium” style=”vc_box_rounded” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank”][vc_column_text]”De Nye Stemmer” modtager Finn Nørgaard prisen

Kontakt:

Finn Nørgaard Foreningen:
Sekretariatschef Pia Toftdal,
22 46 23 99,
pia.toftdal@gmail.com
presseansvarlig Jesper Lynghus,
60 24 27 47,
jesper@lynghus.dk

De nye Stemmer:

Eva Bøggild, 50 24 94 50, eva@joediskinfo.dk

Se De Nye Stemmer på Jødisk Informationscenters hjemmeside[/vc_column_text][vc_single_image image=”6100″ img_size=”medium” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank”][vc_column_text]Leder og stifter af “De nye Stemmer” Eva Bøggild takker for Finn Nørgaard prisen.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]