Nyheder fra den jødiske verden

Nyheder fra den jødiske verden

Det Jødiske Samfunds nyhedsbrev udsendes hver onsdag. Her kan du læse udvalgte nyheder fra den jødiske verden.
Nyhedsbrevet kan kontaktes på Nyhedsbrev@mosaiske.dk

3 . august:

Dansk Jødisk Museum genåbner i denne måned

Ombygningen af Dansk Jødisk Museum har været plaget af forsinkelser, tekniske problemer og forsinkede leverancer af byggematerialer.
Flere datoer for genåbningen har været meldt ud. Men nu oplyser museet på sin Facebook-side, at man planlægger at genåbne den 16. august kl. 10.00 med gratis kaffe og chokolade til alle dem, som lægger vejen forbi.
”Vi takker for tålmodigheden og glæder os til at byde indenfor til nye udstillinger, i velkendte rammer,” skriver Dansk Jødisk Museum.

Positive anmeldelser til dansk-jødisk gyser

Den nye danske gyserfilm, Natten har øjne, der har et stærkt jødisk tema, havde premiere i sidste uge, og har fået rigtig positive anmeldelser.
Filmen handler om en dansk kvinde, der flytter ind hos sin kærestes mor i et ultraortodokst miljø i London. Filmen, som er instrueret af debutanten Gabriel Bier Gislason, bruger kabbalistisk magi og jødisk folklore som springbræt til en historie, der udvikler sig til et godt gammeldags gys. Ikke mindst får Sofie Gråbøl ros for rollen som den plagede, jødiske mor Chana.
”Sofie Gråbøl er en mur af talent, de yngre skuespillere spiller op ad, så det gnistrer. Hendes forbenethed, klodsede afvisninger, jødisk-mor-martyrium er ikonisk, ” skriver Linea Maja Ernst i Weekendavisen.
Der er også stor ros fra Christian Monggaard i Information:
“Resultatet er en forførende lille film, der også handler om, hvad vi mennesker vil gøre af kærlighed til hinanden”.
Filmen kan ses i biografer over hele landet. Læs også interviewet med Gabriel i næste nummer af Jødisk Orientering.
Se traileren her 

Nye episoder af podcasten med Bent og Bent

Der er kommet flere nye episoder af vores historiske podcast, Jødiske Mysterier i Danmarkshistorien, hen over sommeren. Hør bl.a. om en af vores helt store rabbinere, A.A Wolf, og hvorfor han blev mødt af stor modstand internt i menigheden – og iøvrigt gik med et kors. Eller den utrolige historie om Hanna Adler, der dannede forlæg for en af Henrik Pontoppidans heltinder.

Hør alle episoderne her – eller der, hvor du plejer at hente dine podcasts

Læs også: