Nyheder fra den jødiske verden

Nyheder fra den jødiske verden

Det Jødiske Samfunds nyhedsbrev udsendes hver onsdag. Her kan du læse udvalgte nyheder fra den jødiske verden.
Nyhedsbrevet kan kontaktes på Nyhedsbrev@mosaiske.dk

24. maj

Verdens ældste bibel til Israel

Verdens ældste komplette jødiske bibel, The Codex Sasoon, blev sidste uge solgt for et rekordbeløb på Sotheby’s i New York.
Men endnu vigtigere: Bogen, der indeholder århundreders noter og kommentarer, kommer til Israel, og vil fremover  indgå som hovedværket på ANU – Museum of The Jewish People i Tel Aviv, fremgår det af en meddelelse fra museet.
Den 1100 år gamle bibel blev solgt for 38,1 mio. dollar, godt 263 mio. kroner – og er ifølge Wikipedia det fjerde dyreste manuskript, nogensinde solgt.
Midlerne er skaffet af Alfred H. Moses, amerikansk forretningsmand og tidligere ambassadør.

Det Jødiske Samfund går i nul

Det Jødiske Samfunds regnskab for 2022, der netop er blevet godkendt af Delegeretforsamlingen, viser et nulresultat mod et budget med et forventet overskud på 636.953.
Alligevel betegner økonomichef Reinhard Sværke-Jessen resultatet som OK efter omstændighederne.
”Det har været et år, hvor prisudviklingen har været markant større end tidligere. Året sluttede med en inflation på 8,8%,” siger Reinhard, der forklarer, at omsætningen også har været højere på grund af 400 års-fejringen, men der er udgifter, som ikke har kostet samfundet noget.
Omkostninger til bygninger og begravelsespladser er større end budgetteret – men der var vedligeholdelse af muren om Vestre Begravelsesplads, som nu er færdig.
Årsregnskabet kan ses her

Referat for Delegeretforsamlingsmødet den 8. maj kan læses her 

DJS beholder sine bøger

En række trossamfund – heriblandt Det Jødiske Samfund – skal alligevel ikke aflevere deres ministerialbøger til staten. Det er den nye melding fra Kirkeministeriet.
Hovedministerialbogen bliver brugt af Rabbinatet til at udstede jødiske attester, fx i forbindelse med Aliyah.
De nye toner fra Kirkeministeriet betyder, at trossamfundene kan beholde både deres hovedministerialbog og kontraministerialbog, skriver Kristeligt Dagblad.

Læs også: