Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

I år falder purim på fredag den 26. februar. Purim er en populær jødisk helligdag – men ikke den vigtigste ud fra et religiøst perspektiv. Populariteten skyldes, at det er en festlig højtid, der bliver markeret med fest, udklædning for børnene og “en lille skarp” til de voksne.

Til purim mindes vi  jødernes redning i det persiske rige, hvor dronning Esther og hendes onkel Mordechaj forpurrede et komplot fra den onde Haman om at dræbe jøderne.

Fortællingen stammer fra Esters Bog, og det er tradition, at man læser højt fra Esters Bog på aftenen før – i år torsdag aften – før purim.

I år bliver afholdelsen af purim lidt anderledes, end det plejer. Vi er fortsat underlagt coronarestriktioner, men der vil være en gudstjeneste med meget begrænset adgang og under strenge forholdsregler.

Det vil også være muligt at høre oplæsningen af Esters Bog online torsdag d. 25. februar fra kl 18:00 op Det Jødiske Samfunds Facebook.

Det er også en tradition at sende gavekurve med lækkerier – Mishloach Manot – til hinanden på purim. Også det sker i år under hensyntagen til corona.

Purim minder lidt om fastelavn med udklædning og kager. Men i stedet for fastelavnsboller, bager jøderne den lille trekante kage, Homentaschen, “Hamans øre”.

Du finder en opskrift på Homentaschen hos Jødisk Informationscenter. 

Hos Jødisk Informationscenter – kan du også læse om fem ting, du (formentlig) ikke vidste om purim.

Musikvideoen overfor er lavet til purim 2021 af børn på Carolineskolen i samarbejde med komponist og musiker Channe Nussbaum.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]