Search
Close this search box.

Udover arbejdet med at hjælpe jødernes udrejse fra Sovjetunionen til Israel, støttede gruppen også de, der ikke fik lov at rejse ud, Refuseniks, og som desuden blev forfulgt i Sovjetunionen.

Aktionsgruppen samarbejder i dag med den jødiske organisation Hesed Avraham i Skt. Petersborg, en underafdeling af JOINT, der er en international hjælpeorganisation.

Aktionsgruppen bidrager til driften af et dagcenter, hvor en stor del af personalet er frivillige medarbejdere. Samtidig med at de jødiske traditioner holdes i hævd, formår man i dagcentret at skabe et varmt miljø for de pensionister, som selv kan komme derhen. Her kan man få lægehjælp, fodpleje, komme til frisør og låne alle hjælpemidler.

Aktionsgruppen får kontinuerligt henvendelser fra Hesed Avraham om enkelte eller særligt udsatte familier, der lever under svære forhold, hvor hjælpen er nødvendig. Hjælpen består foruden af bidrag til mad og husleje, bl.a. til hjemmehjælp og sygepleje samt hjælp til forbedring af boligen.

Aktionsgruppen overfører jævnligt penge til Hesed Avrahams arbejde, penge som vi indsamler ved opfordring i Jødisk Orientering gennem artikler og indstik, samt ved udsendelse af vort sommerbrev.

Vi er 4 medlemmer i gruppen, der alle arbejder på helt frivillig basis.

Vil du vide mere om vort arbejde, kontakt: Aktionsgruppen for Jøderne i Skt. Petersborg
e-mail: magda.gitte@youmail.dk telefon: 33 79 25 38

UDEN DIN HJÆLP KAN VI INGENTING GØRE, MED DIN HJÆLP KAN VI GØRE MEGET!

Giv et bidrag til vores konto i Danske Bank: 1551-4276779 eller girokort +01 4276779

Hjælp os med at hjælpe!

 

Vor rejse til Skt. Petersborg i august 2017
Vi fire fra Aktionsgruppen lander i Polkovo Lufthavn. Vort besøg gælder tre familier med børn med spastisk lammelse. Gennem Aktionsgruppen har børnene fået nye kørestole, en familie har fået renoveret barnets værelse. En ung pige, Anya, er vores tolk og Hesed Avrahams chauffør kører for os. Skt. Petersborg har 5 mill. indbyggere, og afstandene er store.

Vi besøger familien Kuzmin med Nikita på 10 år. Han har intet sprog og sidder fastspændt i sin kørestol. Far og farmor passer Nikita, mens mor, der er læge, er på arbejde. Vi besøger dernæst familien Rovdo  med Katya på 10 år. Hun har heller ikke noget sprog, men er en meget livlig pige. Forældrene foreslår, at vi sammen går tur med Katya i hendes nye klapvogn og ser hendes skole. Vort tredje besøg er hos familien Kligman. Vi møder Valentin på 6 år og hans mor Anna på 24. Faderen forlod dem efter Valentins fødsel. Valentin har forskellige lammelser, men kan tale. Lejligheden er i en forfærdelig stand og Valentin deler værelse med sin mor. Værelset er dog blevet renoveret for midler fra Aktionsgruppen. Valentin har fået et opretstående stativ, som gør, at han kan stå fastspændt og lege og tegne. De tre børn går i forskellige specialskoler og takket være de hjælpemidler børnene har fået, er det nemmere at komme til skole.

Her er et takkebrev modtaget i januar 2019 fra Skt. Petersborg – oversat fra russisk til engelsk af Hesed Avraham:

In the spring of 2018, we asked you for funds to help the Sokolov family.
Mother Sokolova Olga Alexandrovna – April 30, 1963
Child Sokolova Hannah-Maria Alexandrovna – November 9, 2005

We are pleased to inform, that thanks to the funds collected by you, Hannah-Maria spent the whole summer in a Jewish camp in a comfortable environment. Her mother at that time experienced a surgery to replace the hip joint. So far rehabilitation continues, but mother has already gone back to work and she is together with her daughter as always. The family is very grateful to the benefactors who helped them in their difficult life situation.

Aktionsgruppen takker for alle bidrag til vort arbejde for ældre og syge samt dårligt stillede børnefamilier i Skt. Petersborg.