Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Radical Evil er en tysk-østrigsk dokumentar, der udforsker psykologiske processer og individuel beslutningsgrad med udgangspunkt i “normale unge mænd” fra den tyske Einsatzgruppe for Sikkerhedspolitiet og SD, der i Østeuropa mellem 1941 og 1943 dræbte omkring 2 millioner jødiske civile med kugler, ansigt til ansigt.

Efter at have vundet en Oscar for den bedste udenlandske film ”Counterfeiters”, spørger Stefan Ruzowitzky i sin film RADICAL EVIL fra 2014, hvorfor normale mennesker bliver massemordere. Hvorfor ender anstændige familiefædre med til dagligt at dræbe kvinder, børn og babyer?

“Uhyrer eksisterer, men de er for få i antal for at være virkeligt farlige. Mere farlige er de almindelige mennesker.” (Primo Levi)
Filmen er baseret på citater fra gerningsmændene og har interviews med psykiatere, historikere og folkedrabseksperter samt med Benjamin Ferencz, en af hoved anklagerne i Nürnberg-processerne og stadig frisk og velartikuleret i en alder af 93 år. Filmens konklusion er meget dyster – en grund til at filmen har været så svært at sælge. Ruzowitzky mener, at der ikke var noget unikt over nazisterne – og at vi måske alle kunne have gjort det samme i deres sted.

Paneldiskussion efter filmen med deltagelse af Filosof Thomas Brudholm fra Københavns Universitet
Journalist Peter Wivel, Politikens Berlin korrespondent
Moritz Schramm, lektor i kulturvidenskab
Psykolog Johannes Lang[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”5653″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]Film & Whisky d. 28.11 kl 18.30

Dokumentarfilm: Radical Evil
Varighed: 1 time 36 min
(Filmen er med engelske undertekster)

Instruktør: Stefan Ruzowitsky

Pris: 80 kr.

Tilmelding: jewishculture@gmail.com

Betaling: Mobile pay 3054 1428[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]