Search
Close this search box.

 

Hej!

Mit navn er Simon Thalmay, og jeg er netop nu på et program kaldet Shvilim som foregår i Norge, Israel og USA. Essensen ved programmet er at blive selvstændig, lære at tage lederskab og omfattende læring om sig selv vores jødiske forfædre. Den norske del af programmet forgår i Oslo på universitetet OsloMet. Undervisningen består af etik, filosofi og jødisk historie fra et helt andet perspektiv end jeg førend har oplevet. Lærerne er søde og engageret! Mellem to studieperioder i Oslo går rejsen til israel. Netop dette stadig jeg er på i min rejse nu.

Her bor jeg sammen med israelere, amerikanere, canadiere “aussier” og nordmænnd

Jeg har været i Israel mange gange før, men har aldrig fået et indtryk af at bo her!

Det er utroligt lærerigt at bo sammen med israelere og lære fra deres perspektiv og tendenser. Selve programmet i Israel er skruet sammen sådan, at vi både går i skole og udforsker landet.

I skolen lærer vi bl.a. om den jødiske historie, men også politik, kultur mm.

Det jeg finder meget interessant ved programmet er at vi selv har meget indflydelse på hvordan dagene ser ud. Hvis jeg har lyst til at lave en time kan jeg det osv.

Lige nu er jeg på vej til Nordisrael hvor vil skal vandre i fire dage og udforske landet og naturen. Senere på året når programmet her i Israel slutter, skal vi til tilbage til Oslo og studere igen. Hele programmet slutter med en stille og rolig eksamen i alt vi har lært  over årets forløb.

Efter Oslo tager vil til USA for at deltage i en jødisk konference i Washington om antisemitisme og racisme. Tiden efter konferencen skal bruges til at rejse rund på det amerikanske kontinent og opleve andre sider af den jødiske verden. Denne rejse skal vi selv planlægge.

Alt i alt er det omfattende program, med læring på forskellige måder om mennesker, historie og jødedom.

Jeg vil følgende dele mine oplevelser så i kan følge med i min rejse!

Hvis dette lyder interessant, og i er interesseret i at tage afsted næste år, kan i kontakte mig på:

E-mail: Simon@thalmay.dk

Nr: 42366522

Hvis i vil vide mere generelt kan i kontakte programplanlæggeren Amit på:

E-mail: grosman8@gmail.com

Nr: +972 52-856-6993