Search
Close this search box.

Det var et lys i mørket og en smuk manifestation, da flere hundrede var samlet i et støttearrangement for Israel og ofrene for terror mandag aften. Arrangementet var stablet på benene af Jødisk Ungdom i samarbejde med Dansk Zionistforbund, og talerne stod også i ungdommens tegn med formændene for henholdsvis Konservativ Ungdom og Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.
DSU’s formand, Katrine Evelyn Jensen, sagde i sin tale, at hun ”skammede sig over”, at der er nogle på den danske venstrefløj, der forsøger at undskylde Hamas’ terrorangreb.
“Hamas er ikke frihedskæmpere. De er terrorister. De hader jøder så meget, at de er ligeglade med deres egen befolkning,” sagde hun.
Jair Melchior holdt en tale, hvor han understregede, at der midt i den dybe sorg også var grund til en lille optimisme, idet Israel nu stod samlet – fra højre til venstre, religiøse såvel som sekulære.
Der var desuden taler ved den israelske ambassadør David Akov, formanden for Dansk Zionistforbund, Max Meyer, samt rabbiner Yitzi Loewenthal.