Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Af Elon Cohn

Dan Uzan, frivillig vagt ved Københavns Synagoge, cand. polit. og elite basketball spiller, og Finn Nørgaard, kulturpersonlighed og filminstruktør, blev begge myrdet af den samme terrorist i samme døgn, i weekenden den 14. og 15. februar i år. Mandag aften blev de begge hædret af den franske stat ved en højtidelighed på Frankrigs Ambassade i København. Finn Nørgaard blev posthumt udnævnt til ridder af den franske kunst- og litteraturorden, Arts et lettre, mens Dan Uzan ligeledes posthumt modtog ordenen Pour le courage (for mod, red.).

Frankrig har siden terrorhandlingerne i København udtalt et samhørighedforhold til Danmark. Frankrig var en måned før udåden i København udsat for et nærmest parallelt anslag, først med mordene på redaktionen på magasinet Charlie Hebdo fulgt af mordene i supermarkedet Hyper Cacher – forbrydelser ligeledes begået af terrorister.

Dan Uzans far, mor og søster modtog Pour le courage på Dans vegne, mens Finn Nørgaards nærmeste familie modtog Chevalier de arts et lettre på filminstruktørens vegne.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”2979″ img_size=”large” style=”vc_box_rounded” img_link_large=”yes”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][vc_column_text]Terrorofrene blev hædret på den Franske Ambassade mandag aften d. 2. november 2015[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]