Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Af Elon Cohn 

15. maj 2015
Det Kongelige Biblioteks Blixen Sal var tirsdag ramme om noget så usædvanligt som lanceringen af to bogværker fra en og samme forfatter, Arthur Arnheim, udgivet på to forskellige forlag. Det ene værk om de danske jøders historie fra de tidlige år i 1600-tallet til de første år af det nye årtusinde, Truet minoritet søger beskyttelse, er udkommet på Syddansk Universitets Forlag, mens essaysamlingen, …at være jøde, har forlaget Goldberg og Mor som udgiver.
I sin tale i Blixen salen om arbejdet med de to værker sagde Arthur Arnheim bl.a.:
‘Som historiker er man begrænset af dels historisk metode, men også af politologisk og sociologisk metode. Det fører til en manglende dybde i teksterne. Det har jeg overkommet ved samtidig med det historiske værk også at udgive en essaysamling’.
Arthur Arnheim bor i Jerusalem, Israel, siden 1989. Han er født og opvokset i Danmark og kandidat fra Københavns Universitet. Skønt hans arbejdsliv var centreret om først magistrenes forening og siden pensionskasse, har Arthur Arnheim et stort faghistorisk forfatterskab bag sig.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”1850″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]Begge værker kan rekvireres hos Det Jødiske Samfund.

PRIS[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]