Search
Close this search box.

Vi har brug for hjælp til boliger, job og meget andet. Denne liste over ukrainske flygtninge, som Det Jødiske Samfund har været i kontakt vil blive opdatert

Hvis du har spørgsmål eller kan hjælpe, så skriv til Stoet@mosaiske.dk

Liana: Familie søger lejlighed i København

Vi har Liana der er 86 år og er mor til Aleksej, der har boet i Danmark de sidste 20 år. Liana er kommet hertil sammen med sin bror Vladimir og brorens kone Valentina. De søger en lejlighed i Københavnsområdet og har mulighed for at betale leje. De ønsker sig 3 værelser og vil gerne bo sammen alle 3. Deres max. råderum er 10.000kr. men så skal der heller ikke være andre faste udgifter.

Jakov og Elvira: Lejlighed i København

Vi har Jakov og Elvira. Jakov er dansk statsborger og bror til Alexander Schleicher, men har boet de sidste 20 år i Ukraine. Ham og hans kone leder efter en lejlighed. Deres max. råderum er 8000kr. om måneden, men så skal der heller ikke være andre faste udgifter. De søger også i Københavns området.

Oleksandr: Søger job. Læs hans CV

Så har vi Oleksandr Osteprovich. Oleksandr har tidligere undervist i hebraisk i Ukraine, men leder nu efter job i Københavns området. De er i øjeblikket indlogeret på Cabinn gennem Københavns Kommune. Alex går allerede til dansk undervisning. Oleksandr er her med sin 14 årige søn og sin bror. Oleksandr har en ryg skade og kan derfor ikke løfte tungt, men er meget åben for at få arbejde. Oleksandr er som sagt  i Danmark sammen med sin bror Serhii. Serhii er også åben for at arbejde og har ikke nogen særlige krav.
Læs hans CV her.

Oleksandr: Søger bolig tættere på København

Oleksandr bor lige nu på Orø, med sin kone og deres to døtre. Oleksandr er oprindeligt IT uddannet, men har haft en fabrik der arbejder med at udvikle værktøj til at skære/klippe i metal. Oleksandr og familien søger to ting. De søger noget hus tættere på København, da de gerne vil have deres yngste datter på den jødiske skole og den ældste datter, gerne skal på IT universitet for at kunne fortsætte sin uddannelse. Derudover leder datteren Anne også efter et studiejob. Oleksandrs kone Tanya har arbejdet som sales manager, på den fabrik familien havde i Ukraine. Både Oleksandr og Tanya er glade bare så længe de får sig et job.

 

Olena: Søger job. Se hendes CV her

Så er der Olena (Chana) Hun bor i Frederikssund hos en jødisk familie, med sine to sønner på 4 og 10 og sin mor. Olena har en uddannelse i International Law og har haft eget firma i Ukraine, som hun desværre ikke kan fortsætte. Olena vil meget gerne ud og arbejde, det behøver ikke nødvendigvis at være med jura, så hun er åben for det meste.

Du kan læse hende CV her

 

Bemærkning:

Alle ovenstående er i processen med at få arbejds- og opholdstilladelse. Alle har været på kommunen og aflevere biometri og papir arbejde og venter som udgangspunkt ”bare” på at få papirerne.

Engelskniveauet er også ganske fint for alle ovenstående. VI både skriver og taler med dem på engelsk uden nogen udfordringer.