Search
Close this search box.

Jødisk Ungdom

For hvem? – Unge jøder i alderen 18-35 år.
Hvor? – Fortrinsvis i menigheden (Krystalgade 12) og ellers på ture ud af huset.
Hvornår? – Der er typisk 1-3 aktiviteter om måneden. 

For opdateringer om næste aktivitet, så følg JU’s instagramprofil: ju_denmark, som linker direkte til relevante Facebook-events.

Eller skriv til info@djus.dk eller formanden db@djus.dk 

JU fungerer som socialt samlingspunkt for jøder i alderen 18-35 år. Der afholdes en månedlig shabbatmiddag i menigheden med god mad, drinks og godt selskab. Derudover er aktiviteter såsom filmaftener, talere udefra (om emner, medlemmerne finder relevante), frivilligt arbejde, fester og andet, der evt. relaterer sig til en helligdag. JU’s medlemmer udtrykker generelt en glæde over at have et sted at samles om deres jødiske identitet, hvordan den end måtte se ud, og særligt i denne tid har det opbyggede fællesskab vist sig fra sin bedste side, idet vi har kunnet støtte hinanden.

Jødisk Ungdom i København 

For hvem? – Unge jøder i aldersgruppen 9. klasse til 3. g (eller 14-18 år).
Hvor? – Fortrinsvin i menigheden (Krystalgade 12) og ellers på ture ud af huset.
Hvornår? – Vi mødes fast hver søndag og evt. oftere i tilfælde af helligdage eller lignende.
For opdateringer om næste aktivitet, så følg JUK’s instagramprofil: bbyo_juk, eller skriv en SMS til Shirli på tlf.: 28709383.

JUK er et ganske specielt jødisk ungdomsfællesskab med en bred variation af aktiviteter, sådan at der er noget for alles smag. Det seneste år har vi f.eks. haft grill på stranden, sukkah-overnatning, padeltennis, en snak om antisemitisme og krigen, hamsa-maling, svømmehalstur, brunch m.m. Det fede ved fællesskabet er, at aktiviteterne er planlagt af de unge på deres eget initiativ, samt at der skabes tætte venskaber. Udover den ugentlige aktivitet, som disse var eksempler på, er der også mulighed for rejser såsom vinter- og sommerlejr, rejse til USA og konferencer eller fælles shabbatot med unge fra de europæiske og særligt skandinaviske menigheder.

Hadracha

For hvem? – Jødiske piger i 8. klasse og jødiske drenge i 9. klasse.
Hvor? – Fortrinsvin i menigheden (Krystalgade 12) og ellers på ture ud af huset.
Hvornår? – Vi mødes hver anden søndag, typisk omkring kl. 12:00. Ved interesse, skriv en SMS til Shirli på tlf.: 28709383.

Hadrachaforløbet giver ligesom de resterende typer af aktiviteter en mulighed for at være social med jævnaldrende jøder. Hadracha retter sig dog særligt mod dem, der måske selv har været på sommerlejr eller lignende og har lyst til selv på et tidspunkt at prøve kræfter med at finde på, lave og lede aktiviteter. Men bare rolig, vi starter helt fra bunden af, og man behøver ikke andet end godt humør og lidt nysgerrighed for at starte op. Eftersom hadracha er et sammenhængende forløb, forventes det, at man forpligter sig til at komme hver eller næsten hver gang.

Bonusinfo: En gang om måneden vil der være en fælles aktivitet for hele 8. klasse (også drengene), som ikke er specifikt lederskabsorienteret, men bare socialt.

Darkeynu

For hvem? – Jødiske børn på 3.-7. klassetrin (på og udenfor Carolineskolen).
Hvor? – I menigheden (Krystalgade 12).
Hvornår? – Hver onsdag kl. 16:30 – 18:00. (Der er desuden mulighed for transport af børn fra Carolineskolen med afgang kl. 16:00, men afhentning sker i menigheden.) Ved interesse, skriv en SMS til Shirli på tlf.: 28709383.

Darkeynu er en sammentrækning af det hebraiske ”Derech shelanu” og skal, som navnet antyder, skabe en vej, som børnene kan følge for at blive engagerede unge jøder.

Aktiviteternes fokus er fællesskab, der skabes gennem sjov og hygge, som gerne tager udgangspunkt i relevante jødiske værdier, kommende helligdage eller lignende. Hvis man sender sit barn til Darkeynu, kan man forvente, at jeg og lederne står klar med lege og snacks, der sikrer, at de får en hyggelig eftermiddag i andre jødiske børns selskab og på længere sigt danner venskaber. Også hebraisktalende og engelsktalende børn er meget velkomne.