Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Efter en længere rekrutterings- og ansættelsesproces har Det Jødiske Samfund valgt at ansætte Tina Schwarz som sekretariatsleder pr. 1. april 2018.

Tina Schwarz har en baggrund som marketing- og kommunikationschef i Tiger, hvor hun gennem 12 år var med til at udvikle virksomhedens brand, kultur og værdier, fra det var et mindre dansk firma, til det blev en kæde med hundredvis af butikker i 30 lande. Sidst har hun arbejdet med kampagner for en række firmaer og organisationer på kommunikationsbureauet Must i København. Tinas uddannelsesmæssige ballast er inden for historie og senest Master of Science inden for design, kommunikation og medier.

Tina har samtidig været aktiv som frivillig i menigheden gennem etableringen af en kommunikationsgruppe under CMT. Det er ikke mindst via denne indsats, at Tinas interesse for at arbejde for DJS er blevet vakt.

Tina er 56 år, på 31. år gift med François-Eric Grodin, som hun har to børn med, Benjamin på 26 og Sophie på 27 år. Hun har været medlem af DJS hele sit liv, var elev på Carolineskolen, ligesom hendes forældre, søskende og børn har været det, og hun kender menigheden og mange af dens medlemmer rigtig godt.

Tina kommer således til opgaven i sekretariatet med en bred faglig erfaring inden for strategisk udvikling, værdibaseret ledelse og kommunikation, og dertil med et personligt kendskab og engagement i DJS’ liv og fremtid.

Jødisk Orientering har spurgt Tina om hendes tanker og visioner for stillingen som ny sekretariatsleder i Det Jødiske Samfund:

”Mit engagement i Det Jødiske Samfund er vokset fra at være en frivillig indsats til en trang til at være ’rigtigt’ med til at tackle og løse problemstillinger, dels inden for vores eget samfund, dels i mødet med det omkringliggende.

Centralt i Det Jødiske Samfund findes skismaet mellem tradition og fornyelse: Respekterer vi ikke traditionen, forsvinder vores DNA. Fornyer vi os ikke, risikerer vi at gå i opløsning, fordi opfattelsen af, hvad det vil sige at være jøde, flytter og forandrer sig.

Det er et skisma, der går hundredvis af år tilbage i dansk, jødisk historie. Det er altså ikke noget overgangsfænomen men en permanent udfordring, vi skal forholde os til løbende.

Som moderne, jødisk samfund skal vi rumme brydninger mellem det sekulære og det religiøse, hvor det sekulære er den virkelighed, et voksende antal eksisterende og potentielle medlemmer spejler sig i, mens det religiøse bærer spiritualiteten i sig og repræsenterer båndet til vores fælles historie. Og i relationen til samfundet omkring os er den væsentligste udfordring at holde en åben dialog samtidig med, at vi bevarer vores kultur og religion. Vi skal forstå de andre, selv når de ikke forstår os. Vi skal rumme dem, når de ikke rummer os. Og vi skal forsvare os uden at være ofre.

Jeg glæder mig til at blive en del af hverdagen i Krystalgade og til at udvikle en stærk vision og en levende strategi for Det Jødiske Samfund i samarbejde med medlemmer, medarbejdere og ledelse.”

 

Vi glæder os til at byde Tina Schwarz velkommen og ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde. [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”6368″ img_size=”large” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]