Search
Close this search box.

En ny opgørelse fra Det Jødiske Samfund viser en voldsom stigning i indberetninger om antisemitisme fra den 7. oktober og en måned frem – altså i perioden efter terrorangrebet mod Israel

”Opgørelsen bekræfter desværre vores indtryk af, at mange danske jøder føler sig utrygge med god grund. Stigningen kommer fra et i forvejen meget højt niveau, hvor sager om antisemitisme udgør en proportionel stor andel af de hadforbrydelser, der er anmeldt til politiet, ” siger formanden for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein.

Man har før konstateret øget antisemitisme i kølvandet på krige mellem Israel og Hamas – bl.a. med hærværk mod den jødiske skole i 2014. Men lige nu oplever vi antisemitismen som mere omfattende og voldsommere.

”Vi må desværre konstatere, at det har udviklet sig til en konkurrence, hvor den, der råber mest ekstremt og skingert, har vundet. Det er en usund kultur, som ikke mindst har rødder på internettet og sociale medier. Det er en polariserende kraft, som i første omgang går ud over jøder – men som burde vække bekymring for sammenhængskraften og dialogen i samfundet som helhed, ” siger Henri Goldstein, der understreger, at man samtidig har mødt stor sympati og støtte fra meget brede kredse af det danske samfund.

Link til den samlede rapport.

For yderligere oplysninger skriv til mra@mosaiske.dk


Det Jødiske Samfund – tidligere Mosaisk Trossamfund – er et bredt kulturelt og religiøst fællesskab for danske jøder.