Search
Close this search box.

Deltag i markeringen af Auschwitz-dagen
Den 27. januar markerer vi 76-året for befrielsen af Auschwitz-Birkenau koncentrationslejrene og den internationale holocaust-dag. I forbindelse med årsdagen vil World Jewish Congress og Det Jødiske Samfund sætte fokus på, at ikke blot er der færre og færre øjenvidner tilbage – bevidstheden om holocaust er også er ved at forsvinde.
En undersøgelse fra Frankrig sidste år viste, at 57 procent ikke vidste, hvor mange jøder, der var blevet dræbt under holocaust. En lignende undersøgelse i USA, Canada og Østrig viste, at det også her var over 50 procent, der ikke kendte til omfanget af holocaust. Særligt blandt unge var bevidstheden meget lav.
I forbindelse med denne årsdag vil vi forsøge at udbrede hashtagget #weremember på Facebook og Twitter. I forbindelse med mindedagen vil hashtagget bliver brugt på tværs af disse platforme til at dele viden og markeringer – eller blot et billede med dette udsagn.
Du kan også deltage – og vil vi gerne have så mange billeder som muligt til vores initiativer på sociale medier i næste uge.

Læs mere om kampagnen og find materiale, du kan bruge, og links til yderligere oplysninger: weremember.worldjewishcongress.org

Dansk markering af Auschwitzdagen online
Siden 2005, har Dansk Jødisk Museum i samarbejde med Københavns Kommune og Det Jødiske Samfund markeret den årlige internationale Auschwitz-dag med et særligt arrangement til minde om ofre for Holocaust og andre folkedrab.
Grundet COVID-19 kan arrangementet i år ikke gennemføres fysisk.
Årets tema er dog for vigtigt til blot at aflyse. Derfor er arrangementet rykket ONLINE. Københavns Kommune er fortsat vært for arrangementet, og markering af Auschwitz-dag finder fortsat sted:
onsdag d. 27 januar 2021, kl. 19-20.15, men blot på Dansk Jødisk Museums Facebook profil og hjemmeside.
Blandt talerne er justitsminister Nick Hækkerup, Israels ambassadør Benny Dagan og overlevende fra Theresienstadt Birgit Krasnik Fischermann.

Markeringen i Auschwitz bliver også online
Den officielle markering i Auschwitz bliver gennemført online på grund af corona.
Arrangementet kan følges onsdag den 27. januar kl.16 på 76.auschwitz.org