Search
Close this search box.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]I 2017 har Det Jødiske Samfund registeret 30 antisemitiske hændelser i Danmark.
Det er en stigning på otte hændelser i forhold til 2016. Der er blandt andet registeret en stigning i antallet af overfaldssituationer/fysisk chikane, trusler og antisemitisk ytringer. Hændelserne fordeler sig på to tilfælde af overfaldssituationer og fysisk chikane, tre tilfælde af trusler, 24 tilfælde af antisemitiske ytringer og ét tilfælde af anden chikane.

På trods af det generelle fald i registrerede antisemitiske hændelser siden terrorangrebet 2015, bekymrer det os, hver gang en jødisk person anmelder en antisemitisk hændelse. Det bekymrer os i særdeleshed, når unge bliver chikaneret, truet eller overfaldet på grund af deres jødiske baggrund.

Rapporten er udarbejdet på grundlag af anmeldelser til Det Jødisk Samfunds Afdeling for Kortlægning og Videndeling af Antisemitiske hændelser (AKVAH) og de registrerede antisemitiske hændelser, som præsenteres i rapporten, giver således et indblik i forekomsten af antisemitisme i Danmark i 2017. Rapporten giver ikke et udtømmende billede af antisemitismen i Danmark, da der med stor sandsynlighed er et stort mørketal.

Det Jødiske Samfund har siden 2012 registreret antisemitiske hændelser og udgiver årligt en rapport om registrerede hændelser.

De tidligere rapporter kan udover dette års rapport læses her[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”6764″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]Rapport om antisemitiske hændelser i 2017[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]