Begravelse for ikke-medlemmer

Begravelse for ikke-medlemmer

Alle jøder, eller ægtefæller/samlevere til jøder, kan blive begravet på Mosaisk Vestre Begravelsesplads på det ydre Vesterbro i København. 

Jødiske borgere

  • Begravelse af en jøde, der ikke er medlem af Det Jødiske Samfund, og som ønsker at blive begravet på Mosaisk Vestre Begravelsesplads, koster 65.000 kr – ud over almindelige begravelsesomkostninger til trossamfund og bedemand.
  • Beløbet skal betales til Det Jødiske Samfund inden begravelsen finder sted, eller som et minimum skal der stilles skriftlig garanti/sikkerhed for beløbet. Det gælder begravelse på Mosaisk Vestre Begravelsesplads i sin helhed, dvs. også for begravelse på det ”blandede stykke”– den del af begravelsespladsen, hvor jøder og deres ikke-jødiske ægtefæller/samlevere kan begraves ved siden af hinanden.

Ikke-jødiske borgere skal være medlem af begravelseskassen

  • Hvis en ikke-jødisk ægtefælle/samlever ønsker at blive begravet ved siden af sin jødiske partner (som skal være medlem af Det Jødiske Samfund) på det ”blandede stykke”, skal personen have været medlem af begravelseskassen.
  • Indmeldelsen koster 8.500 kr som engangsbeløb og derefter 3.000 kr per år. Man kan ikke meldes ind på dødslejet.

Gravsteder for blandede par

  • Der findes et særligt afsnit af Vestre Mosaiske Begravelsesplads, hvor jøder og deres ikke-jødiske ægtefælle/samlever kan blive begravet ved siden af hinanden. Dette afsnit er oprettet som et tilbud til de mange blandede familier.
  • Traditionelt er det kun jøder, der kan blive begravet på en jødisk begravelsesplads, og det er derfor, der er skabt et separat afsnit i tilknytning til den ældre begravelsesplads, hvor der stadig kun er jødiske grave.

For generel information om dødsfald og begravelse i Det Jødiske Samfund se her.