Search
Close this search box.

Alle jøder, eller ægtefæller/samlevere til jøder, kan blive begravet på Mosaisk Vestre Begravelsesplads på det ydre Vesterbro i København. Dette gælder også børn af jødiske fædre.

Jødiske borgere

  • Begravelse af en jøde, der ikke er medlem af Det Jødiske Samfund, og som ønsker at blive begravet på Mosaisk Vestre Begravelsesplads, betaler et beløb ud over almindelige begravelsesomkostninger til Det Jødiske Samfund og bedemand. Prisen kan ses her.
  • Beløbet skal betales til Det Jødiske Samfund inden begravelsen finder sted, eller som et minimum skal der stilles skriftlig garanti/sikkerhed for beløbet. Det gælder begravelse på Mosaisk Vestre Begravelsesplads i sin helhed, dvs. også for begravelse på det ”blandede stykke”– den del af begravelsespladsen, hvor jøder og deres ikke-jødiske ægtefæller/samlevere kan begraves ved siden af hinanden.

Gravsteder for blandede par eller barn af jødiske fædre

  • Der findes et særligt afsnit af Vestre Mosaiske Begravelsesplads, hvor jøder og deres ikke-jødiske ægtefælle/samlever kan blive begravet ved siden af hinanden. Dette afsnit er oprettet som et tilbud til de mange blandede familier. Også børn af jødiske fædre kan blive begravet her. Pris for begravelsen af en ikke-jødisk borger fås ved henvendelse til Det Jødiske Samfunds administration.
  • Traditionelt er det kun jøder, der kan blive begravet på en jødisk begravelsesplads, og det er derfor, der er skabt et separat afsnit i tilknytning til den ældre begravelsesplads, hvor der stadig kun er jødiske grave.

For generel information om dødsfald og begravelse i Det Jødiske Samfund se her.